Preskocit navigáciu

28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka


28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka

Dňa 19. septembra 2024 sa konal 28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka, ktorý sa tradične uskutočnil v priestoroch Odboru výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek. Súťaže sa zúčastnilo 36 strelcov z rôznych bezpečnostných zložiek Vojenskej polície SR, Vojenskej polície ČR, Centra výcviku Lešť, 2. brigády Vzdušných síl Zvolen, 81. krídla Sliač, Policajného zboru SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže MS SR a ÚHCP PPZ SR, ktorí si mali možnosť vyskúšať aj vybavenie novej modernej strelnice.

Súťaž sa začala slávnostným otvorením, na ktorom vystúpil zástupca riaditeľa Vojenskej polície plk. Marián KUDLÁČ, ktorý privítal účastníkov a zdôraznil, že významom takýchto podujatí je nielen preveriť zručnosti strelcov, ale aj posilniť spoluprácu medzi týmito zložkami a podporiť tímového ducha.

Strelecká súťaž prebiehala v disciplínach rozdelených do štyroch streleckých parkúrov, ktoré boli kreované na komplexné preverenie súťažiacich na presnosť, rýchlosť a taktiku streľby, na  dynamiku streľby v rôznych streleckých polohách a  posledné cvičenie preverilo súťažiacich v tímovej spolupráci zameranej na splnenie stanovenej streleckej úlohy.

Na záver riaditeľ odboru výcviku a kynológie pplk. Marián TURANSKÝ a pani Ľubica BELÁKOVÁ odovzdali ceny vyhláseným víťazom v jednotlivých kategóriách, ktorí preukázali výnimočné výkony a taktické myslenie. Víťazmi v kategóriách „Majster bojovej streľby“ a „Najlepší strelec Vojenskej polície“ 1. miesto rtn. Pavol BABENSKÝ (VP SR), „Najrýchlejší strelec“ - npráp. Ondrej BAHÝL (ZVJS MS SR) a „Najlepšie strelecké družstvo“ 1. miesto rtn. Pavol BABENSKÝ, rtm. Miloš HALECKÝ (VP SR).

28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka sa opäť potvrdil ako významná udalosť, ktorá nielenže podporuje zručnosti a pripravenosť účastníkov, ale aj posilňuje vzťahy medzi jednotlivými bezpečnostnými zložkami.


28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka28. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície a 18. ročník Memoriálu pplk. Ing. Ľuboša Beláka

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 01.10.2024
Čítanosť: 95
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share